Salata de cartofi, cu ton si masline

de RODIMUR in Salate, 24 Noi 2017 | 11866 vizualizari

 

O salată de post, în zile de dezlegare la pește. Bună, răcoroasă, aspectuoasă și consistentă...

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi roz
  • 1 cutie de conservă de ton bucăți
  • 15-20 de măsline
  • 3-4 felii de gogoșar murat
  • 1 ceapă verde, cu tot cu codițe
  • 1 ceapă roșie, mică
  • 2-3 linguri de ulei de măsline, cu busuioc
  • 1-2 linguri de oțet (balsamic)
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi, cu ton si masline:

Cartofii se spală și se pun la fiert, întregi.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se spală cepele și se taie rondele, separat. Se taie feliile de gogoșar murat în oțet și se pune tonul într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichid.

Când cartofii au fiert, se lasă puțin să se răcorească, după care se curăță de coji, se taie cubulețe și se pun într-un bol mare.

Peste cartofii tăiați se pun măslinele, ceapa verde, gogoșarul murat în oțet, tonul scurs de lichid și ceapa roșie. Se condimentează cu sare și piper, după care se adaugă uleiul și oțetul.

Se amestecă ușor și se poate servi deja.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz, care sunt speciali pentru salată, pentru că nu se zdrobesc prea ușor.

2

Dacă nu aveți ulei de măsline cu busuioc, folosiți câteva fire de busuioc uscat, pentru ca salata să fie plăcut aromată.

3

Puteți suplimenta cantitățile de ulei și de oțet, în funcție de preferințe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi, cu ton si masline" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu rosii si usturoi